Kerro minulle tarina niin tiedän kuka olet.
Afrikkalainen sananlasku

Psykoterapiassa keskeistä on luottamuksellinen ja turvallinen vuorovaikutussuhde, jotta ihminen voi rohkaistua tutkimaan, kuka hän aidosti on erilaisten roolien, pelkojen ja uskomusten takana. Tehtäväni on olla läsnä, kuunnella kunnioittaen ja kannatella toivoa niissä kohdissa, kun se ihmiseltä itseltään katoaa. En voi ratkaista kenenkään ongelmia, muuttaa tai parantaa ketään, mutta voin olla rinnalla kulkija ja antaa oman tietoni ja elämänkokemukseni asiakkaani avuksi.

Merkityksellisen, tasapainoisen ja luovan elämän ydin on, että voi ilmaista itseään mahdollisimman täydesti ja aidosti. Siihen haluan rohkaista, tukea, näyttää tietä ja antaa välineitä.

Käytän psykoterapiassa unia, hypnoosia, tarinallisia menetelmiä ja kirjoittamista. Ne ovat tie sisäiseen viisauteen ja autenttiseen itseen.

Saduilla ja tarinoilla on lempeästi parantavaa voimaa. Ne, kuten unetkin, puhuvat ikiaikaista sielun kieltä, toisin kuin teoreettiset selitykset ja tulkinnat, jotka saattavat jopa etäännyttää sisäisestä tiedosta. Tarinat jättävät tilaa omalle kokemukselle ja tulkinnalle.

Psykoterapia voi olla pitkäkestoista tai lyhyempää, myös yksittäiset konsultaatiot ovat mahdollisia.


Liki kolmekymmentä vuotta sitten sain viisasta työnohjausta psykoterapeutin työhön nuorelta pojalta.

– Sulla on sitten helppo työ. Sä vaan istut ja kuuntelet etkä tee mitään. Yhtä hyvin mä voisin puhua tolle seinälle.
– Onko sulla sellainen tunne, että puhut seinälle?
Hän mietti asiaa pitkään ja huolellisesti ja totesi.
– Ei se ihan niinkään ole. Kun sä istut siinä ja kuuntelet, mä alan ajatella erilailla. Ja musta tuntuu erilaiselta, ihan kuin joku muuttuisi.


hypnoosi, hypnoterapia, psykoterapia, unet, uniohjaus, intuitio, kirjoittaminen, tietoisuuskirjoittaminen, unitietoisuuskirjoittaminen, laajempi tietoisuus, suora tieto, sisäinen tieto, sisäinen viisaus, sisäinen työskentely, luovuus