Uni on ikkuna sieluun.

Luova Uniohjaus

Unet ovat olleet uskolliset oppaani koko elämäni ajan. Työssäni olen käyttänyt niitä kolmisenkymmentä vuotta niin psykoterapioissa, työnohjauksissa, koulutuksissa kuin uniohjauksissakin. Olen syvästi kiitollinen niistä lukemattomista kerroista, jolloin olen saanut jakaa asiakkaitteni unia. Kokemus on syventänyt ja vahvistanut luottamustani näihin hyvin ainutkertaisiin ja monitasoisiin sisäisiin tietäjiin.

Logo iso

Luomassani uniohjauksessa keskeistä on luottamus unennäkijään unensa ainoana asiantuntijana. Uniohjaaja ei tulkitse tai määrittele muutoksen suuntaa. Hän tarjoaa turvallisen ja kunnioittavan tilan, jossa unennäkijä voi rauhassa jakaa unensa ja sen herättämät tunteet ja ajatukset. Uniohjaaja opettaa myös luovia menetelmiä, joiden avulla unennäkijä oppii itse ymmärtämään symboliikkaansa ja luottamaan intuitiiviseen tietoonsa. Unien ymmärtäminen on hyvin syvällistä itsensä ymmärtämistä.

Uniohjauksessa voidaan myös opetella unien ohjaamista ja tietoista unennäköä. Ne ovat voimallisia ja luovuutta rikastavia keinoja saada alitajunta toimimaan yhteistyössä tosiminän kanssa. Kun luo uniaan, luo itseään.

Uniohjaus prosessina lisää itsetuntemusta ja luovuutta. Se vapauttaa vielä piilevät voimavarat ja lahjakkuuden. Yö yöltä unet viitoittavat tietä ikiaikaisen viisauden lähteelle. Kun oppii löytämään vastaukset sisimmästään – ainoalta, joka voi oikeasti tietää vastauksen, ei ole olosuhteiden tai muiden mielipiteiden armoilla.

Uniohjaus voi olla yksilöllistä tai ryhmämuotoista. Tapaamisia voi olla yksi tai useampia.

Unitietoisuuskirjoittaminen

Unitietoisuuskirjoittaminen on taiteilijasieluamme ravitseva menetelmä, joka auttaa ymmärtämään unia, avaa luovuuden lukkoja, vapauttaa mielikuvituksen järjen talutusnuorasta ja virittää inspiraation taajuudelle. Unista kirjoittaminen vahvistaa itsessä olevaa tarinankertojaa ja rohkaisee kirjoittamaan ilman suorituspaineita sisimmästä nousevaa voimatarinaa. Kirjoittaminen tarjoaa monia luovia keinoja oivaltaa unia ja tehdä unien ohjeet todeksi elämässään. Unelta voi kysyä muun muassa: Mitä haluat kertoa minulle? Mikä pelko kahlitsee minut? Mitä minun tulisi ymmärtää ja tehdä elääkseni sisäisen tahtoni mukaisesti? Mitä olen luomassa elämääni?

Paitsi tarinan unesta voi myös kirjoittaa runon, sadun tai vaikkapa laulun sanat. Siitä voi myös kirjoittaa tietoisuudenvirtaa tai käydä dialogia unihahmojen kanssa.


hypnoosi, hypnoterapia, psykoterapia, unet, uniohjaus, intuitio, kirjoittaminen, tietoisuuskirjoittaminen, unitietoisuuskirjoittaminen, laajempi tietoisuus, suora tieto, sisäinen tieto, sisäinen viisaus, sisäinen työskentely, luovuus